1. خانه
  2. -
  3. تن ماهی
  4. -
  5. با مراحل تولید تن ماهی آشنا شوید

با مراحل تولید تن ماهی آشنا شوید

دسته - تن ماهی
مراحل تولید تن ماهی
  1. خانه
  2. -
  3. تن ماهی
  4. -
  5. با مراحل تولید تن ماهی آشنا شوید

با مراحل تولید تن ماهی آشنا شوید

دسته - تن ماهی

کنسرو تن ماهی در شرکت‌های معتبر و بزرگ و با بهره‌گیری از دستگاه‌های مدرن و پیشرفته تولید می‌شود. نحوه تولید و فرایند آن به صورت مستقیم بر روی طعم و کیفیت این کنسرو تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل برخی از برندهای تن ماهی علاوه بر ارزش غذایی بیشتر، طعم عالی‌تری نیز دارند. ما در این بخش از مقاله شما را با مراحل تولید تن ماهی به صورت کامل آشنا خواهیم کرد تا با اطلاعات بیشتری این محصول را خریداری کنید.

مراحل تولید تن ماهی در خط تولید تن ماهی

انجماد زدایی و دیفراستینگ

ماهی‌ها پیش از ورود به خط تولید برای حفظ کیفیت و سلامت در شرایط خاص منجمد می‌شوند. این ماهی‌ها پیش از تولید در به مرحله دیفراستینگ راه پیدا می‌کنند که در واقع اولین مرحله تولید تن ماهی است. برای این کار ابتدا ماهی‌های منجمد وارد استخرهای بزرگی شده و با قرارگیری در دمای محیط به صورت طبیعی و بدون نیاز به دستگاه خاصی یخ‌زدایی می‌شوند. با این کار کیفیت ماهی‌ها حفظ خواهد شد.

برش ماهی در ابعاد قوطی

همان‌طور که می‌دانید برای تولید تن ماهی معمولاً از ماهی‌های بزرگ استفاده می‌شود به همین دلیل برای این که ماهی‌ها در قوطی‌های مخصوص کنسرو جای گیرند توسط دستگاه‌های مدرن و مخصوص به نام دستگاه اره استخوان برش داده می‌شوند. با این کار سلامت گوشت حفظ شده و آسیبی به آن وارد نخواهد شد. با برش ماهی مرحله جداسازی و خروج گوشت‌های اضافه راحت‌تر صورت می‌گیرد.

تمیزکاری گوشت

تمیزکاری از دیگر مراحل تولید تن ماهی به شمار می‌رود. گوشت ماهی نیز مانند سایر گوشت‌ها دارای بخش‌های اضافی است که قابل مصرف نمی‌باشد. برای تمیز کردن ماهی‌ها و جداسازی بخش‌های اضافی ابتدا گوشت‌ها بر روی نواری به نام کانتینیوس قرار می‌گیرند و پرسنل آموزش دیده بخش‌های غیرقابل مصرف بدن ماهی را جدا می‌کنند. پس از آن نوار دستگاه گوشت‌ها را به سمت دوش‌های آب مخصوص هدایت می‌کند تا نیروهای انسانی این گوشت‌ها را شسته و برای مرحله پیش پخت آماده کنند.

پیش پخت ماهی

پس از این که عملیات برش کاری انجام شد و ماهی‌ها به خوبی شسته شدند، قطعات برش خورده بر روی سینی‌های استیل مخصوص قرار می‌گیرند و وارد دستگاه اتوکلاو می‌شوند. اتوکلاوها دستگاهی به همراه بخار آب هستند که ماهی را تا دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد با بخار آب حرارت می‌دهند. مرحله پیش پخت ماهی‌ها را برای فلس‌گیری و جداسازی استخوان‌ها آماده می‌کنند. بدون انجام این مرحله نمی‌توان استخوان و پوست ماهی را به درستی جدا کرد.

مه پاشی گوشت

ماهی‌ها در مرحله پیش پخت حرارت زیادی دیده‌اند و برای ورود به مرحله فیله‌گیری باید از حرارت آن کاسته شود. به همین منظور ماهی‌ها در داخل دستگاه‌های مه پاش قرار می‌گیرند. در این دستگاه آب به صورت پودری بر روی گوشت ماهی پاشش شده و آن را خنک می‌کند. همچنین مه پاشی گوشت ماهی، تازگی و طراوت آن را نیز حفظ خواهد کرد. علاوه بر آن مرحله مه پاشی افت وزن ایجاد شده در مرحله پیش پخت را نیز جبران خواهد کرد.

فیله گیری

پس از خروج ماهی از دستگاه مه پاش، نوبت به فیله گیری می‌رسد. برای انجام فیله گیری نهایی ابتدا پوست و فلس‌ها از ماهی جدا می‌شوند. برای انجام فیله گیری دستگاه نوار کانتینیوس سه طبقه مورد استفاده قرار می‌گیرد. گوشت‌ها از یک سمت دستگاه وارد شده و پس از جداسازی فیله و پوست ماهی گوشت خام از قسمت دیگر دستگاه خارج می‌شود و به صورت مستقیم و بدون نیاز به دخالت دست به سمت دستگاه پر کن می‌رود.

فرمولاسیون

در این مرحله گوشت ماهی کاملاً تمیز و بدون استخوان است و به صورت مستقیم در داخل قوطی‌های مخصوص کنسرو قرار می‌گیرد. در مرحله فرمولاسیون سایر عناصر از جمله روغن و نمک فضای خالی کنسرو را پر می‌کنند. این مرحله به صورت مستقیم بر روی طعم ماهی تاثیر می‌گذارد. در انتها نیز قوطی یکدست و در وزن مخصوص تکمیل شده و آماده دربندی می‌باشد. مرحله فرمولاسیون ماهی باید با دقت بالایی صورت گیرد تا تن ماهی خوش طعم گردد.

هواگیری در مراحل تولید تن ماهی

یکی از مهم‌ترین مراحل تولید تن ماهی هواگیری است. هواگیری و یا اگزاستینگ یکی از مراحلی است که به منظور افزایش کیفیت و ماندگاری تن ماهی باید طی شود. فرایند هواگیری در دستگاهی به نام اگزاست صورت می‌گیرد و در آن هوای اضافی داخل قوطی حذف می‌گردد و در نهایت دربندی انجام می‌پذیرد. دربندی قوطی‌ها دو مرحله‌ای است. ابتدا درب بر روی قوطی قرار گرفته و سپس با استفاده از دستگاه‌های مخصوص پرس می‌گردد. اطمینان از درب بندی اهمیت بسیاری دارد زیرا با محکم کاری در امکان نفوذ آلودگی به داخل قوطی وجود ندارد.

مراحل تولید تن ماهی

پخت نهایی و استریلیزاسیون

پس از این که قوطی‌ها به خوبی شستشو داده شد، وارد دستگاه اتوکلاو شده تا گوشت تحت حرارت استریل شود. پس از خروج ماهی از دستگاه اتوکلاو به صورت طبیعی خنک شده و پس از خشک شدن با استفاده از بخار آب دمای مورد نیاز برای پخت نهایی و استریلیزاسیون فراهم می‌گردد. در انتها نیز قوطی کنسرو در داخل دستگاه‌های شیرینگ قرار می‌گیرند و بسته بندی می‌شود. در انتها نیز تن ماهی وارد انبار شده و آماده ارسال خواهد شد.

کنسرو ماهی تون سیحون 90 گرمی

کنسرو ماهی تون سیحون ۹۰ گرمی

تن ماهی شونتون 120 گرمی

کنسرو تن ماهی شونتون ۱۲۰ گرمی

کنسرو ماهی تون سیحون 120 گرمی

کنسرو ماهی تون سیحون ۱۲۰ گرمی

فهرست
تماس بگیرید