1. خانه
  2. -
  3. تن ماهی
  4. -
  5. روش تولید تن ماهی چیست؟

روش تولید تن ماهی چیست؟

دسته - تن ماهی
روش تولید تن ماهی
  1. خانه
  2. -
  3. تن ماهی
  4. -
  5. روش تولید تن ماهی چیست؟

روش تولید تن ماهی چیست؟

دسته - تن ماهی

تن ماهی یکی از غذاهای آماده خوشمزه است که در بین تمامی مردمان جهان خصوصاً ایرانیان طرفداران بسیاری دارد. کنسرو تن ماهی برگرفته از انواع ماهی‌های جنوب و یا شمال ایران است که ارزش غذایی آن با ماهی برابر می‌باشد. روش تولید تن ماهی بر روی طعم و خاصیت آن تاثیر مستقیمی دارد. به همین دلیل برخی از برندهای تن ماهی کیفیت بالاتری نسبت به سایر برندها دارند. تن ماهی دارای فرایند چند مرحله‌ای است که باید به صورت قدم به قدم پیش برود تا کیفیت این کنسرو کاهش پیدا نکند. در ادامه به صورت کامل روند تولید تن ماهی را شرح خواهیم داد.

با روش تولید تن ماهی آشنا شوید

آماده سازی

آماده سازی مواد اولیه اولین مرحله‌ای است که شما برای تولید تن ماهی باید طی کنید. در این مرحله ماهی‌ها به صورت عمده صید شده و در داخل سردخانه‌های مخصوص و در درجه حرارت مشخصی قرار می‌گیرند. برخی از شرکت‌ها همچون شورک از صید روز برای تولید تن ماهی بهره می‌برند.

در صورتی که ماهی‌ها در داخل سردخانه قرار گیرند، پیش از تولید باید یخ‌زدایی شوند. برای این کار ماهی‌ها در داخل حوضچه‌های آب ریخته می‌شوند و پس از خروج از آب با استفاده از دستگاه‌های مخصوص خشک خواهند شد. برخی از ماهی‌ها ابعاد بزرگی دارند و نمی‌توان آن را در داخل قوطی‌های کنسرو جای داد. به همین منظور ماهی‌ها با استفاده از دستگاه‌های برش به نام دستگاه اره استخوان به ابعاد کوچک‌تری برش می‌خورند تا به راحتی در داخل قوطی‌های کنسرو قرار گیرند.

تمیزکاری ماهی

تمیز کاری از دیگر مراحل روش تولید تن ماهی است که بر روی کیفیت کار تاثیر می‌گذارد. گوشت ماهی نیز مانند هر گوشت دیگری دارای بخش‌های اضافی و غیرقابل مصرف است. به همین دلیل باید بخش‌های اضافه ماهی از آن جدا شود. در این مرحله از راه‌اندازی خط تولید کنسرو تن، تکه‌های برش خورده ماهی بر روی نواری به نام کانتینیوس قرار می‌گیرند و توسط پرسنل آموزش دیده و با تجربه اضافات بدنه ماهی از آن جدا خواهند شد و تنها گوشت‌های قابل مصرف وارد مرحله بعدی می‌گردند. در قسمت انتهایی نوار کانتینیوس دوش‌های آب مخصوصی طراحی شده است که تکه‌های گوشت تمیز شده در مرحله قبل در این بخش شسته می‌شوند و آلودگی‌های آن از بین می‌رود. ماهی‌ها در این حالت برای ورود به مرحله سوم آمادگی دارند.

پیش پخت اولیه

به صورت کلی ماهی‌ها در دو مرحله پیش پخت اولیه و پیش پخت نهایی تحت حرارت قرار می‌گیرند. پخت اولیه ماهی باعث نرم شدن گوشت شده و جداسازی استخوان و فلس‌گیری ماهی را راحت‌تر می‌کند. برای این کار ماهی‌های تمیز و شسته شده در مرحله قبل، در داخل سینی‌های استیل مخصوص چیده می‌شوند و با استفاده از واگن‌های مخصوص به دستگاه اتوکلاو وارد خواهند شد. لازم است بدانید که فلس‌گیری و استخوان‌گیری ماهی بدون پخت اولیه امکان پذیر نیست و به دلیل نرم شدن گوشت در این مرحله، ضایعات گوشتی نیز به حداقل خواهد رسید.

سرد کردن گوشت

گوشت ماهی در مرحله قبل تحت حرارت بالا قرار می‌گیرد و برای کاهش حرارت گوشت، آن‌ها را وارد دستگاه‌های مخصوصی به نام دستگاه مه پاش می‌کنند. این دستگاه‌ها دارای حفره‌های بسیار ریزی هستند که آب را بر روی گوشت پاشش می‌نمایند. با این کار نه تنها حرارت گوشت کاهش می‌یابد، بلکه به تازگی و افزایش ماندگاری ماهی نیز کمک می‌کند. از طرفی مه پاشی گوشت افت وزن انجام شده در مرحله پیش پخت را نیز جبران می‌کند به همین دلیل از نظر اقتصادی نیز به صرفه است. هر چه قطرات آب پاشش شده بر روی گوشت ریزتر باشد، کیفیت گوشت نیز افزایش خواهد یافت.

تمیزکاری نهایی گوشت

پس از این که حرارت ماهی‌ها در مرحله مه پاشی کاهش پیدا کرد، پوست و فلس ماهی نیز از آن جدا می‌شود. فیله گیری، پوست گیری و استخوان‌گیری ماهی‌ها در داخل نوار کانتینیوس سه طبقه صورت می‌گیرد. در این دستگاه ماهی‌ها را به صورت دائم و پیوسته بر روی دستگاه حرکت می‌دهند و بدین طریق گوشت خالص از سمت دیگر دستگاه به شما تحویل داده خواهد شد. پس از این که گوشت به صورت کامل فرآوری شد، فرمولاسیون خاصی بر روی آن انجام می‌پذیرد.

در مرحله فرمولاسیون گوشت در داخل قوطی قرار گرفته و مابقی فضای قوطی با استفاده از روغن و نمک و سایر ترکیبات تن ماهی پر می‌شود. ترکیبات موجود در این قوطی‌ها طعم نهایی این تن را تشکیل می‌دهند. به همین منظور هر شرکتی از ترکیبات خاصی برای ماهی تن استفاده می‌کنند.

پر کردن قوطی و هواگیری

کنسرو تن ماهی حجم مشخصی دارند و دستگاه‌های پرکن دارای تنظیماتی هستند که می‌توانند به خوبی بر اساس وزن تعیین شده داخل قوطی‌ها را پر کنند. به این دستگاه، پرکن گوشت ماهی می‌گویند. پس از این که قوطی‌ها به صورت یکدست به میزان مشخصی پر شد، نوبت به دربندی قوطی می‌رسد. پیش از انجام فرایند دربندی باید هواگیری یا اگزاستینگ بر روی قوطی‌ها انجام پذیرد. وجود هوای اضافی در داخل قوطی‌های کنسرو باعث فساد زودرس تن ماهی شده و ماندگاری آن را کاهش می‌دهد.

تولید و بسته بندی تن ماهی

درب قوطی و لبه‌های آن تحت فشار قرار می‌گیرد و به صورت کامل بر روی یکدیگر پلمپ می‌گردد. کیفیت و دقت این مرحله اهمیت بسیاری دارد. این مرحله توسط دستگاه دربندی صورت می‌گیرد و درب به صورت محکم بر روی لبه‌های قوطی قرار داده شده و پرس می‌شود. با این کار امکان نفوذ آلودگی به داخل قوطی کنسرو وجود نخواهد داشت و سلامت و کیفیت آن تضمین شده است.

پخت نهایی

پخت نهایی آخرین روش تولید تن ماهی است که فرایند تولید را تکمیل می‌کند. در این مرحله قوطی‌ها پس از شستشو در دستگاه‌های مخصوص، وارد دستگاه اتوکلاو شده و تحت حرارت بالا استریلیزاسیون می‌شوند. پس از این که فرایند پخت نهایی قوطی به پایان رسید، به صورت طبیعی حرارت آن کاهش می‌یابد. استریلیزاسیون یکی از فرایندهای مهم تولید تن ماهی است که بر روی سلامت و کیفیت این کنسرو تاثیر می‌گذارد.

نهایتاً کنسروهای خنک شده پس از برچسب زدن در داخل دستگاه شیرینگ قرار می‌گیرند و آماده ارسال به انبار می‌شوند. سلفون قرار گرفته بر روی قوطی‌های تن ماهی به صورت کامل از این محصول در برابر هر نوع شرایط آب و هوایی محافظت می‌کند و از ورود آسیب به محتویات داخل قوطی جلوگیری می‌کند.

خرید تن ماهی

حال که تا این بخش از مقاله با روش تولید تن ماهی آشنا شدید، می‌دانید که تن ماهی بدون دخالت دست و با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته به تولید می‌رسد. به همین دلیل کیفیت و بهداشت آن تضمین شده است. شورک یکی از نمایندگی‌های فروش عمده بهترین تن ماهی است که محصولات خود را با بالاترین کیفیت و ارزان‌ترین قیمت به مشتریان خود ارائه می‌کند. شما می‌توانید به صورت مستقیم و بدون واسطه بهترین برند تن ماهی را از شورک خریداری کنید. جهت سفارش تماس بگیرید.

کنسرو ماهی تون سیحون 120 گرمی

کنسرو ماهی تون سیحون ۱۲۰ گرمی

کنسرو خورشت قورمه سبزی سیحون

خوراک-بادمجان-380-گرمی

خوراک بادمجان ۳۸۰ گرمی سیحون

فهرست
تماس بگیرید