دوران بارداری، دورانی است که باید مراقب مصرف مواد خوراکی خود باشید. به هر حال غذایی که می خورید به غیر از شما روی یک نفر دیگر هم اثر می گذارد. بر اساس نظریه برخی از کارشناسان تن ماهی در بارداری مضر بوده و خانمها باید در این دوران از مصرف این کنسرو خودداری کنند. البته این منع مصرف بر اساس دلایل و مدارکی از جمله وجود جیوه در برخی از تن ماهیها میباشد. بنابراین باید تن ماهیهایی را انتخاب کنید که درصد جیوه پایینی دارند. برندهایی همچون کام دریا، شهرود، نومینه و سیحون در لیست برندهای بسیار مرغوب قرار دارند و درصد بسیار ناچیزی جیوه را در این تن ماهی شاهد خواهید بود.
آنچه میخوانید..
دلیل ممنوعیت تن ماهی در بارداری
جیوه از جمله موادی است که از بدن دفع نمیگردد و از این رو وجود مقدار زیادی جیوه در بدن ممکن است سبب رسوب جیوه شود و در نهایت باعث شود به سلامت جنین و مادر آسیب رسانده و روند رشد جنین را با مشکل مواجه کند. بنابراین بسیاری از تن ماهیها دارای درصد بیش از حد ایمنی است و مصرف آن میتواند تاثیرات منفی جبران ناپذیری را بر روی جنین بگذارد.
از طرفی در داخل غذاهای کنسروی مقادیری نمک و ادویه جات وجود دارد که مصرف آن برای جنین ممکن است مضر باشد. بنابراین پیش از مصرف تن ماهی ابتدا ترکیبات موجود بر روی آن را مشاهده کرده و در صورتی که از سلامت آن مطمئن شدید، آن را در حد کمی میتوانید مصرف کنید.
میزان مجاز تن ماهی در بارداری چقدر است؟
قطعاً صحبت ما در خصوص این که تن ماهی در بارداری مضر است، بدین معنا نیست که این غذای لذیذ را اصلاً مصرف نکنید. بلکه منظور این است که در مصرف آن تعادل را رعایت کرده و زیاده روی نکنید. به طور معمول خانمهای باردار مجازند که هفتهای یک مرتبه تن ماهی مصرف کنند. بر اساس نظریه اعلام شده از سوی سازمان غذا و دارو، خانمهای باردار در هفته تنها میتوانند ۲۲۶-۳۴۰ گرم مصرف تن ماهی داشته باشند. در نتیجه برای بهره مندی از فواید و خواص ماهی تنها کافیست که درصد مجازی از این تن را مصرف کنید.
خطرات مصرف بیش از حد مصرف تن ماهی
مصرف بیش از حد تن ماهی در دوران بارداری ممنوع است و در صورتی که بیش از حد مجاز این کنسرو را مصرف کنید ممکن است که عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:
این محصول کنسروی سطح جیوه را در بدن افزایش داده و بر روی رشد و سیستم عصبی جنین تاثیر میگذارد.
آسیب قلبی نیز از دیگر عوارضی است که مصرف بی رویه تن ماهی به دنبال دارد.
وجود آلایندههایی همچون بی فنیلهای پلی کلر و دیوکسینها در تن ماهی در روند رشد جنین خلل ایجاد میکند.
بالاخره مصرف تن ماهی در زمان بارداری مضر است یا مفید؟
با توجه به نظریههای ضد و نقیض مصرف تن ماهی در بارداری، بسیاری از افراد سردرگم میمانند که آیا در این دوران میتوانند تن ماهی مصرف کنند یا خیر؟ تن ماهی در مقابل جیوههایی که دارند و برای جنین مضر هستند، دارای فواید بسیار زیادی نیز میباشند که میتوانند برای جنین و مادر بسیار مفید بوده و تاثیرات مثبتی را بر روی آنها بگذارند. در داخل تن ماهی طیف وسیعی از مواد مغذی وجود دارد که برای رشد اولیه جنین ضروری است. در نتیجه توصیه میکنیم که پیش از مصرف این کنسرو با پزشک معالج خود مشورت کرده و بهترین برند تن ماهی را خریداری کنید تا از سلامت و کیفیت آن مطمئن باشید.
فواید مصرف تن ماهی در بارداری
تن ماهی در بارداری در مقابل مضراتی که دارد، دارای یک سری فواید نیز میباشد. بنابراین بهتر است با در نظر گرفتن مزایا و معایب این کنسرو آن را در حد متعادلی مصرف کنید.
- کنترل وزن در دوران بارداری اهمیت بسیاری دارد و از آن جا که مادر در این دوران هوسهای زیادی میکند، میتوانید این کنسرو را در لیست مواد غذایی مصرفی خود قرار دهید.
- اسیدهای چرب امگا۳ موجود در تن ماهی تاثیر بسزایی بر روی کنترل قند خون دارد و از این رو شما با مصرف میزان مشخصی از این مواد غذایی میتوانید از دیابت بارداری جلوگیری کنید.
- افسردگی در دوران بارداری رواج بسیاری دارد. بر اساس تجربیات ثابت شده است که مصرف تن ماهی میتواند علائم افسردگی بارداری را کاهش دهد.
خرید تن ماهی از شورک
همان طور که در بالا اشاره کردیم، یکی از دلایل مضرات مصرف تن ماهی در بارداری، وجود جیوه در این محصول است. شورک برندهایی همچون نومینه، سیحون، شهرود و کام دریا را به مشتریان ارائه میکند که دارای حداقل درصد جیوه است. بنابراین مصرف یک الی دو مرتبه تن ماهی این برندها نمیتواند آسیبی به جنین و مادر وارد کند. شورک این افتخار را دارد که سالمترین تن ماهی را با کمترین درصد جیوه به مشتریان ارائه کند. بنابراین شما با مصرف تن ماهیهای شورک میتوانید مضرات این محصول را به حداقل رسانده و از فواید و خواص این کنسرو بهرهمند شوید. جهت سفارش عمده تماس بگیرید.