شاید ندانید که تن ماهی که شما به راحتی و در زمان بسیار کمی آماده کرده و آن را میل میکنید، چه مراحل پیچیده و طولانی مدت را طی میکند تا شما غذایی مقوی را در زمانی کوتاه در اختیار داشته باشید. برخی از افراد از طعم و مزه تن ماهی ناراضی هستند و برخی دیگر نیز این تن ماهی را بسیار لذتبخش میدانند، دلیل این تفاوت سلیقه چیست؟ اصلیترین عاملی که باعث میشود که برخی از تن ماهیها خوشمزه و برخی دیگر نیز طعم خوبی نداشته باشد، روند تولید تن ماهی است. تن ماهی پروسههای مختلفی را طی میکند تا به صورت آماده در اختیار شما قرار گیرد. بنابراین با شناخت نحوه تولید تن ماهی میتوانید راحتتر و بهتر این محصول را خریداری کنید.
آنچه میخوانید..
مراحل تولید تن ماهی
اولین مرحله برای تولید تن ماهی، تهیه مواد اولیه است. برخی از شرکتها ماهی را به صورت عمده خریداری کرده و آن را فریز میکنند و در هنگام تولید ماهیها را در داخل دستگاههای مخصوص و وانهایی میریزند تا یخزدایی شود. ولی برخی از شرکتها نیز ماهی را به صورت مستقیم پس از صید به تولید میرساند و از این رو تن ماهیهای تولید شده طعم بهتر و ارزش غذایی بیشتری دارد.
با توجه به این که ماهیهای استفاده شده برای تن در داخل قوطی جا نمیشود، آن را در ابعاد کوچکتری برش میزنند. در واقع برش ماهی از دیگر روند تولید تن ماهی است که این کار در دستگاه مخصوصی با نام دستگاه اره استخوان بر صورت میگیرد. این ارهها تیز هستند و به گوشت آسیبی وارد نمیکند. همچنین با این کار خارج کردن اضافات ماهی نیز راحتتر خواهد شد. عملیات برش کاری بر اساس ابعاد ماهی شما و اندازه قوطی انجام میپذیرد.
تمیزکاری ماهیها
عملیات حذف بخشهای اضافه و غیر قابل استفاده ماهی و تمیز کاری کردن آنها اهمیت بسیاری دارد. این کار توسط افراد متخصص و آموزش دیده صورت میگیرد تا به صورت اصولی و بدرستی انجام شود. تمیز کاری ماهی نیز در دستگاههای مخصوصی به نام کانتینیوس انجام میپذیرد. در این حالت دوشهای آب با فشار بالایی آب را بر روی ماهیها پاشش میکند و از این رو به خوبی آلودگی از روی ماهی برداشته خواهد شد.
پس از این که ماهیها به خوبی شسته شد، در داخل سینیهای استیل چیده شده و وارد دستگاه اتوکلاو میشود. این دستگاه ماهی را در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد حرارت داده و گوشت ماهی نرم میگردد. در این حالت فلس و استخوان ماهیها راحتتر جدا میشود. بنابراین مرحله پیش پخت ماهی اهمیت بسیاری دارد و شما با این روش ماهی را برای مراحل بعدی نیز آماده خواهید کرد. همچنین ضایعات ماهی نیز در هنگام فلسگیری و استخوانگیری ضایعات کمتری دارد.
فرایند پخت گوشت ماهی
در مرحله پیش پخت دمای گوشت ماهی افزایش مییابد و برای پوستگیری و فیلهگیری باید دمای آن کاهش یابد. این کار توسط دستگاه مه پاش صورت میگیرد. در این دستگاه سوراخهای بسیار ریزی وجود دارد که آب را بر روی گوشت پاشش کرده و دمای آن را پایین میآورد. همچنین مه پاشی تازگی و طراوت ماهیها را نیز افزایش داده و آن را ماندگارتر نیز خواهد کرد. از طرفی مه پاشی وزن از دست داده ماهی در مرحله پیش پخت را نیز جبران کرده و اقتصادی میباشد.
در این مرحله ماهیها شستشو داده شده و در داخل قوطیهای مخصوص قرار میگیرد و مابقی فضا با استفاده از سایر ترکیبات و طعم دهندهها پر میشود. به این مرحله فرمولاسیون میگویند. روغن، نمک، فلفل، ادویه جات و … از جمله مواردی است که بر روی طعم و کیفیت ماهیها تاثیر میگذارد. به همین منظور برخی از تن ماهیها طعمی لذتبخش و فراموش نشدنی دارد. این مرحله از روند تولید تن ماهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
بسته بندی و آماده سازی برای فروش
پس از این که قوطی در دستگاه پر کن به وزن خاصی رسید، قوطی در دستگاه خاصی هواگیری یا اگزاستینگ شده و با حذف این هوای اضافی، ماندگاری و کیفیت تن ماهی شما افزایش خواهد یافت. پس از عبور قوطی تن ماهی از دستگاه اگزاست، قوطی وارد دستگاه دربندی میشود. برای این کار ابتدا لبههای قوطی و درب آن بر روی یکدیگر قرار میگیرد و سپس بر روی یکدیگر پرس میگردد. با این کار هیچ گونه آلودگی و گرد و غبار به داخل قوطی نفوذ نخواهد کرد.
در فرایند روند تولید تن ماهی امکان دارد که روغن بر روی بدنه قوطی ریخته شود. به همین منظور باید قوطی در دستگاههای مخصوص تمیز گردد. در انتها نیز قوطی وارد دستگاه اتوکلاو شده تا پخت نهایی بر روی آن صورت گیرد. سپس قوطی در فضای بیرون به صورت طبیعی خشک شده و حرارت آن کاهش مییابد. نهایتاً نیز بر روی قوطی برچسب زده شده و در دستگاه شیرینگ بسته بندی میشود. این مرحله پایانی بوده و تن ماهی آماده ارسال به انبار است و شما میتوانید آن را برای مشتریان ارسال کنید.