حساسیت به تن ماهی از طریق سیستم ایمنی بدن رخ میدهد. همانطور که میدانید بدن در مقابل برخی از مواد غذایی واکنشهای خاصی را از خود نشان داده و شما به شیوههای مختلفی این واکنش را مشاهده خواهید کرد. ولی حساسیت به تن ماهی میتواند خطرناکتر از سایر آلرژیها باشد و از این رو در صورتی که پس از مصرف تن ماهی هر گونه واکنشی از سوی سیستم ایمنی دریافت کردید حتماً به یک پزشک مراجعه کنید. شورک به دلیل اهمیت بالای مساله آلرژی به تن ماهی مقالهای تخصصی را در اختیار شما قرار داده است تا با دلیل این مشکل و علائم آن آشنا شوید.
آنچه میخوانید..
علائم و نشانههای حساسیت به تن ماهی چیست؟
سیستم بدنی فردی که به تن ماهی حساسیت دارد با پروتئین موجود در تن ماهی مبارزه کرده و همین امر باعث ایجاد آلرژی میشود. بدن شما با مصرف و یا حتی بو کردن تن ماهی این مواد غذایی را به عنوان مادهای مضر شناسایی کرده و مواد شیمیایی همچون آنتی هیستامین را آزاد خواهد کرد. آنتی هیستامین رگهای خونی را گشاد میکند تا سلولهای ایمنی بزرگتر بتوانند به عفونت و یا محل آسیب دسترسی پیدا کنند و در صورتی که خبری از عفونت و یا صدمه نباشد، هیستامین علائم خاصی را در بدن به وجود میآورد که به آن حساسیت یا آلرژی میگویند. آنتی هیستامین علائم زیر را به دنبال دارد:
- سرفه
- خس خس سینه
- سفتی در گلو
- گرفتگی سینه و یا صدا
- چشم های آبکی و ملتهب
- معده درد و دل درد
- اسهال و استفراغ
- لک های قرمز
- کهیر
- خارش کلی
- گرفتگی بینی و عطسه
- افت فشار خون
- سردرد
- نفخ و باد کردگی
- دشواری تنفس
دلیل حساسیت به تن ماهی چیست؟
حساسیت به تن ماهی به دلیل واکنش سیستم ایمنی به این کنسرو رخ میدهد. در واقع سیستم ایمنی بدن تن ماهی را به عنوان عنصری مضر برای بدن تشخیص داده و برای از بین بردن این ماده مضر به مبارزه میپردازد. ماهیهای باله دار همچون هالیبوت و سالمون حساسیتزایی بیشتری دارند. آمار آلرژی به تن ماهی در بین خانمها بیشتر از آقایان است و خوشبختانه آمار کمتری از آلرژی به تن ماهی در بین کودکان وجود دارد. شدت این حساسیت در بین افراد متفاوت است و با علائم خاصی خود را نشان میدهد.
انواع ماهی های حساسیت زا
در دریای شمال و جنوب نزدیک به ۲۰ هزار گونه ماهی شناسایی شده است که ماهیهایی از جمله کاد، کپور، سفره ماهی، ماهی قرمز، ساردین، ماهی خال مخالی، شاه ماهی، هالیبوت، قزل آلا، ماهی تن، ماهی خاردار و سالمون حساسیت بیشتری دارند. از طرفی جدای از حساسیتزا بودن برخی از ماهیها، برخی از افزودنیها و چاشنیها نیز ممکن است که حساسیتزا باشند و واکنشهایی را در بدن شما به وجود بیاورند.
البته صرفاً نوع ماهی دلیل بر حساسیت نیست. گاهی ممکن است که مصرف تن ماهی با سایر مواد غذایی سازگار نبوده و باعث بروز آلرژی شود. بنابراین پیش از مصرف تن ماهی ابتدا تحقیق کنید که مصرف تن ماهی با چه غذایی ناسازگار است و بدین طریق امکان حساسیت به تن ماهی را به حداقل برسانید.
درمان حساسیت به تن ماهی
با توجه به این که هر یک از گونههای ماهی پاروالبومینهای متفاوتی دارند، ممکن است در صورت حساسیت به ماهی، مجبور شوید که برای از بین بردن حساسیت، آن ماهی را از رژیم غذایی خود حذف کنید. همچنین بر روی بسته بندیهای تن ماهی متریال و مواد اولیه به کار رفته در تولید آن درج شده است. بنابراین در صورتی که به هر یک از ترکیبات و طعم دهندههای تن ماهی خریداری شده آلرژی داشتید از مصرف آن بپرهیزید.
در صورتی که علائم خفیفی از جمله سردرد و یا گلودرد دارید میتوانید با مصرف قرص آنتی هیستامین حساسیت به تن ماهی را درمان کنید. ولی در چنانچه بدن شما واکنش شدیدتری را از خود نشان داد، بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید تا با تجویز آمپول و قرص آلرژی درمان شود.
کاهش حساسیت به تن ماهی با جوشاندن
در کنسرو تن ماهی مقداری باکتری فعال وجود دارد که با جوشاندن از بین خواهد رفت. به همین دلیل همواره تاکید میشود که کنسرو تن ماهی را پیش از مصرف حداقل به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و از مصرف تن ماهی بدون جوشاندن جداً خودداری نمایید. باکتری کلستردیومبوتولنیوم موجود در تن ماهی خطرناک بوده و حتی در برخی موارد ممکن است منجر به مرگ نیز شود. به همین دلیل شما به راحتی و تنها با جوشاندن تن ماهی میتوانید حساسیت این کنسرو را به حداقل برسانید.
خرید عمده تن ماهی از شورک
شورک برای تولید تن ماهیهای خود از سالمترین و بهترین ماهیها استفاده میکند و متریال و افزودنیهای موجود در این تن ماهی گیاهی بوده و آسیبی به سلامتی افراد وارد نمیکند. کنسروهای موجود در شورک دارای تاییدیه از سوی سازمان غذا و دارو و مهر وزارت بهداشت هستند و طعمی عالی و فراموش نشدنی دارند. شما میتوانید باکیفیتترین و سالمترین تن ماهی را به صورت مستقیم و با قیمتی استثنایی از شورک سفارش دهید.