تن ماهی از جمله محصولات دریایی بسیار مفید است که در مراحل مختلفی به تولید میرسد. برای این که بدانید تن ماهی چگونه تولید میشود، ما در زیر به بررسی مراحل تولید این کنسرو میپردازیم. ارزش غذایی تن ماهی بسیار بالا بوده و میتواند برخی از بیماریهای شما را درمان کند. مراحل تولید تن ماهی بر روی طعم و کیفیت این کنسرو اهمیت بسیاری دارد به همین دلیل شما با آشنایی بیشتر و بهتر با فرایند تولید تن ماهی میتوانید از سلامت این محصول اطمینان حاصل نمایید.
آنچه میخوانید..
مراحل تولید تن ماهی
مرحله اول: آماده سازی
برای تولید کنسرو تن ماهی ابتدا باید مواد اولیه آن را فراهم کرد. ماهی یکی از اصلیترین مواد تشکیل دهنده تن ماهی است که بخش عمدهای از ماهیهای موجود در تن ماهی از دریای جنوب صید میشود. بسیاری از شرکتها ماهیهای خریداری شده برای تن را وارد سردخانه میکنند. در هنگام تولید، ماهیهای فریز شده در مرحله یخزدایی قرار میگیرند و سپس وارد خط تولید اصلی میشوند. ولی برای این که کیفیت تن ماهی افزایش یابد و طعم بهتری داشته باشد باید تن ماهی صید روز بوده و در سردخانه قرار نگیرد. برندهایی همچون شهرود، سیحون، کام دریا و نومینه از جمله برندهایی است که از صید روز برای تولید تن ماهی استفاده میکنند.
در اولین مرحله تولید تن ماهی ابتدا ماهیها در ابعاد مناسب قوطی تن ماهی برش میخورند و سپس محتویات اضافی و غیرقابل مصرف شکم ماهی توسط افراد آموزش دیده جدا شده و سر ماهیها نیز توسط دستگاههای برش تیز قطع میگردد. برای فلسگیری ماهی، این محصول بر روی دستگاههای مخصوص قرار میگیرد و با حرکت رفت و برگشت فلسهای آن جدا خواهد شد. در انتها نیز ماهیها در دستگاههای مخصوص شستشو داده میشوند.
مرحله دوم: پخت اولیه
پخت اولیه تن ماهی بر اساس نحوه تولید در محتویات مختلفی قرار میگیرد. ماهیها معمولاً تحت فشار بخار آب، پخت در روغن، پخت به صورت خشک و یا پخت مرطوب نرم شده و آماده ورود به مرحله بعدی میشود. پخت اولیه ماهی قوام گوشت را افزایش داده و جداسازی استخوان آن راحتتر میکند. برای پخت اولیه ماهی نیاز به دمای خاصی دارد و زمان مشخصی نیز برای این کار لازم است.
مرحله سوم: پر کردن محتویات قوطی
قوطیهای کنسرو تن ماهی ابعاد مختلفی دارند و میتوان حجم مشخصی از ماهی را در داخل آن قرار داد. قوطیها پس از استفاده تحت فشار آب شستشو داده میشود تا آلودگیهای آن از بین برود. پس از این که ماهیهای برش خورده و آماده شده در مرحله قبلی در داخل قوطی قرار گرفت، سایر محتویات مورد نیاز برای تولید تن ماهی نیز در داخل آن قرار میگیرد. این متریال و ترکیبات تن ماهی بر روی بسته بندیهای آن درج شده است.
گام چهارم: هواگیری قوطی
هواگیری یکی از مراحل تولید تن ماهی است که خلاء موجود در قوطی را از بین میبرد. این کار نه تنها کیفیت تن ماهی را افزایش میدهد، بلکه در شناسایی قوطیهای متورم نیز به شما کمک خواهد کرد. قوطیها در فرایند تولید تن ماهی تحت هواگیری قرار میگیرند. در بخش ابتدایی و انتهایی قوطی خلائی وجود دارد که این قوطیها با ورود به مرحله اتوکلاو و سرد شدن، در صورت فساد یکی از بخشهای قوطی متورم شده و شما به راحتی و بدون نیاز به آزمایش میتوانید فساد تن ماهی را تشخیص دهید.
گام پنجم: دربندی
بلافاصله پس از این که قوطیهای تن ماهی از تونل تخلیه هوا خارج شد درببندی میگردد. در غیر این صورت خلاء به وجود آمده در داخل قوطی از بین میرود و از این رو امکان فساد مواد غذایی افزایش مییابد. به دلیل اهمیت بالای مرحله دربندی قوطی کنسرو بر روی این مرحله نظارت صورت میگیرد. چنانچه دربندی به درستی انجام نشود کنسرو تولید شده کیفیت مطلوب را نداشته و استفاده از آن مجاز نیست. برای این کار درب قوطی بر روی بدنه قرار گرفته و با استفاده از دستگاه پرس میشود. برای این که درب قوطی به خوبی بر روی بدنه آن قرار گیرد باید ابتدا بین بدنه و درب خمش لازم انجام شده و بخشهای خم شده بر روی یکدیگر پرس گردد. با این کار هیچ روزنهای در قوطی وجود ندارد و کیفیت آن تضمین شده است.
مرحله ششم: اتوکلاو کردن
اتوکلاو کردن تن ماهی در دستگاههای مخصوصی با همین نام انجام میپذیرد. در این مرحله گوشت نرم شده و تمامی آنزیم و باکتریهای موجود در آن غیرفعال خواهد شد. اتوکلاو تن ماهی بدین صورت است که تن ماهیها پس از دربندی و شستشو در داخل سبدهای فلزی قرار میگیرد و با استفاده از واگنهای خاص به دستگاه اتوکلاو انتقال پیدا میکند. پس از این که قوطیهای تن ماهی در داخل دستگاه اتوکلاو حرارت دهی بالایی شد، آب سرد به دستگاه اتوکلاو وارد شده و در واقع دچار شوک میگردد. این شوک فرایند استریلیزاسیون را تکمیل میکند.
گام هفتم: خنک سازی و خشک کردن
پس از این که مجدد قوطیهای تن ماهی وارد مرحله شستشو شده و حرارت دید، باید آن را خنک کرد. زیرا گرمادهی طولانی مدت تن ماهی میتواند ارزش غذایی آن را کاهش دهد. در انتها نیز قوطیهای کنسرو با استفاده از دستگاههای مخصوص خشک میشود تا برای مرحله بعدی آمادگی پیدا کند.
گام هشتم: مرحله آخر
پس از این که مرحله تن ماهی به پایان رسید باید قسمت ابتدایی و انتهایی قوطی تن ماهی کدگذاری شود. این کار در دستگاه جت پرینت و با استفاده از سیستم جوهرپاشی الکترونیکی کدگذاری خواهد شد تا فشاری به قوطی وارد نشود. پس از آن نیز برچسب تهیه شده از قبل بر روی قوطی چسبانده میشود و در مرحله شیرینگ یک لایه پلاستیکی بر روی آن قرار میگیرد. نهایتاً قوطیهای آماده وارد انبار شده و سپس برای مشتریان ارسال میشود. امیدواریم که تا اینجا پاسخ سوال تن ماهی چگونه تولید میشود را گرفته باشید.
برای خرید تن ماهی عمده از کارخانه با قیمت مناسب با شورک تماس بگیرید.
انواع ماهی تن در روغن
از نظر روغن مصرفی، تن ماهی چگونه تولید میشود؟ تن ماهی در روغن یکی از سنتیترین روشهای تولید این کنسرو است که طرفداران بسیاری دارد. اغلب شرکتها از روغنهای گیاهی برای تولید تن ماهی بهره میبرند و از این رو هیچ ضرری نداشته و محصولی رژیمی محسوب میشود. روغن زیتون و روغن آفتابگردان دو روغن رایج در تن ماهی هستند که کیفیت بالایی دارند و برای سلامتی بسیار مفید میباشند.
ماهی تن با فلفل طبیعی
فلفل یکی از طعم دهندههای طبیعی است که قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد. مصرف این تن ماهی از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری کرده و درد مفاصل را بهبود میبخشد. البته مصرف تن ماهیهای تولید شده با فلفل برای خانمهای باردار، کودکان و یا افراد مبتلا به سردردهای میگرنی توصیه نمیشود.
خرید تن ماهی از شورک
شورک یکی از شرکتهایی است که از ماهیهای صید روز برای تولید تن ماهی استفاده میکند و از این رو طعم این تن ماهیها کاملاً دلچسب است. این ماهیها در داخل دستگاههای مخصوص و بدون استفاده از نیروی انسانی تولید میگردد و ناظرین بهداشت بر روی تمامی مراحل تولید نظارت میکنند. به همین دلیل تن ماهیهای تولید شده کاملاً بهداشتی بوده و ارزش غذایی بالایی دارند. جهت سفارش تن ماهی از شورک با شمارههای درج شده در سایت تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید.